BLOG - Vyskočilová Jaroslava

Vítejte na blogu Jaroslavy Vyskočilové, za moje dlouhé pracovní období profesionálního kuchaře. šéfkuchaře a vedoucí provozu jsem nasbírala spoustu zkušeností, část Vám odprezentuji na těchto stránkách, které budu postupně doplňovat, najdete zde recepty, informace týkající se zdravé výživy, ale i postřehy ze života kolem nás. 

 
Sestavuji aktuální kalendář ...

Domácí chléb

Chléb je základní potravina, připravená většinou z několika druhů mouky, droždí, vody, koření a semínek.


Recept na můj domácí chléb


350g  žitná mouka tmavá chlebová 
350g pšeničná mouka tmavá chlebová
15g mořská sůl nerafinovaná
5g kmín drcený
42g droždí
250g jemně nastrouhaných vařených brambor
20g slunečnicová semínka
20 dýňová semínka
75g olej slunečnicový
300g vody mírně teplá

nevytvářím žádný kvásek, není to potřeba, prostě vše v robotu smíchám dohromady, vypracuji hladký váleček a dám těsto vykynout do ošatky tak na 1 hodinu. 
Po vykynutí chléb z ošatky vyklopíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 0,5 hodiny vykynout, potom peču 54 minut na 190°C.

nebo

Nedávno jsem si pořídila litinový oválný kastrol na pečení chleba, vyložím ho pečícím papírem, vložím vykynuté těsto, nechám ještě půl hodiny kynout a potom upeču.
Mám elektrickou horkovzdušnou troubu, chléb peču pod pokličkou 50 minut na 190°C, potom pokličku sundám a peču ještě 20 minut, aby byla pěkná kůrka.

Časy a teploty musíte vychytat podle druhu vaší trouby.

tak dobrou chuť :)
domácí chléb

domácí chléb

TOPlist
Copyright © 2014 ARCHIV BLOGU Ričlová Jaroslava, Všechna práva vyhrazena.
not to copy all the content of web pages, all rights reserved, official owner and author of all website contents is
Ričlová Jaroslava
zákaz kopírování veškerého obsahu webových stránek, všechna práva vyhrazena, oficiální majitel a autor veškerého obsahu webových stránek je
Ričlová Jaroslava
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one