BLOG - Vyskočilová Jaroslava

Vítejte na blogu Jaroslavy Vyskočilové, za moje dlouhé pracovní období profesionálního kuchaře. šéfkuchaře a vedoucí provozu jsem nasbírala spoustu zkušeností, část Vám odprezentuji na těchto stránkách, které budu postupně doplňovat, najdete zde recepty, informace týkající se zdravé výživy, ale i postřehy ze života kolem nás. 

Stránky věnuji mým dcerám, budou mít tak recepty vždy po ruce.
Sestavuji aktuální kalendář ...

Domácí zeleninová studená omáčka/Domácí hořčice

Studená je vinikající, já ji hodně používám jako hořčici, mám jí i tak zapsanou v diáři podle naší babičky.

na zeleninovou omáčku budeme potřebovat:

1,5 kg rajčat
1,5 kg paprik
2 větší cibule
0,1 kg česneku
0,2 l oleje
2 lžičky mořské nerafinované soli
0,2 l jablečného octa
0,1 kg třtinového nerafinovaného cukru
0,02 sladké sušené papriky
_________________________________________________
  • zeleninu semeleme, dáme do kastrolu, přidáme všechny další přísady a vaříme 1 hodinu
  • zelenina se vařením odpaří do hustoty kečupu
  • ponorným mixérem zeleninu rozmixujeme do hladké kaše
  • kdyby se Vám zdála málo slaná, nebo sladká, klidně ji dochuťte podle chuti, protože se může stát, že dáte víc zeleniny a chutě by nemuseli být vyvážené
  • ještě horké plníme do čistých, vyvařených skleniček
  • okraj skleniček musí být čistý a suchý, stejně tak víčko, zašroubujeme a jemně dotáhneme
  • horká zeleninová omáčka víčko pěkně zatáhne
  • vychladlé lahvičky skladuji v chladničce

Omáčka je vynikající k masu, do zeleniny ke špagetám, nebo s ní hustím omáčky místo mouky
DSC_2906.JPG
DSC_2909.JPG
DSC_2911.JPG
DSC_2912.JPG
DSC_2913.JPG
DSC_2914.JPG
DSC_2915.JPG
DSC_2917.JPG
DSCPDC_0000_BURST20171001124507744.JPG
DSC_2919.JPG
TOPlist
Copyright © 2014 ARCHIV BLOGU Ričlová Jaroslava, Všechna práva vyhrazena.
not to copy all the content of web pages, all rights reserved, official owner and author of all website contents is
Ričlová Jaroslava
zákaz kopírování veškerého obsahu webových stránek, všechna práva vyhrazena, oficiální majitel a autor veškerého obsahu webových stránek je
Ričlová Jaroslava
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one